بررسی تشریفات گمرکی

بررسی تشریفات گمرکی

واردات و صادرات کالا از مرزهای هر کشور مستلزم رعایت تمام قوانین می باشد و اداره گمرک بایستی نظارت داشته باشد. همه ی کالاهایی که وارد کشور می‌شود، بایستی توسط اداره گمرک بررسی و اجازه ترخیص داده شود. جهت ترخیص کالا به انجام عملیاتی به نام تشریفات گمرکی نیاز است که یکی از اصلی ترین بخش‌های آن صدور پروانه سبز گمرکی می باشد.

تشریفات گمرکی

به مجموعه عملیاتی که تمام وارد کنندگان کالا از مرحله ورود به گمرک تا ترخیص انجام می‌دهند، تشریفات گمرکی گفته می شود که عبارتند از:

تعیین ارزیابی و انجام دادن کار های ارزیابی فیزیکی، نوشتن اظهارنامه توسط وارد کننده کالا، ثبت کالا در گمرک و اخذ شماره کوتاژ، احراز هویت شخص وارد کننده، پرداخت کردن هزینه‌ مالیات و عوارض، دریافت پروانه سبز گمرکی و….

پروانه گمرکی

سندی که هنگام ترخیص کالا از گمرک گرفته می شود، پروانه یا مجوز می‌ گویند. دو نوع پروانه ترخیص کالا از گمرک  صادر می شود:

  • جهت ترخیص کالاهای تجاری
  • جهت ترخیص کالاهای غیرتجاری

پته گمرکی

به پروانه گمرکی که جهت ترخیص کالاهای غیر تجاری صادر شود پته گمرکی یا مسافرتی می گویند. صدور این پروانه نیازی به کارت بازرگانی و اظهارنامه نداشته است، همچنین جهت ترخیص کالاهای کم‌ ارزش، برای مسافران عادی و کالاهای رسیده به وسیله پست از گمرک صادر می‌شود.

پروانه سبز گمرکی

سندی که بعد از ارزیابی کالای وارد شده به وسیله اداره گمرک صادر می شود. همه ی شرکت های وارد کننده‌ جهت ترخیص کالای خود از گمرک، در ابتدا باید تشکیل پرونده داده و مدارک خود را به اداره گمرک بدهد. اداره گمرک بعد از ارزیابی مدرک ها، پروانه سبز گمرکی را به وارد کننده تحویل می ‌دهد.

وقتی عملیات بررسی کالا به وسیله کارشناس گمرک به اتمام رسید، این پروانه امضا می‌شود. واردکننده بعد از پرداخت هزینه‌ ی گمرک به انبار مراجعه کرده و کالای خود را از انبار ترخیص می کند. بر روی پروانه سبز گمرکی همه اطلاعات مربوط به کالا درج می‌شود، این اطلاعات شامل شماره انبار کالا، تعداد و نوع کالا، شماره ثبت کالا، نام کالا، تاریخ ورود و خروج کالا به انبار و شماره بیجک می باشد.

بیجک انبار

بعد از صادر شدن پروانه گمرکی و پرداخت هزینه‌های گمرکی توسط وارد کننده پروانه سبز به وسیله کارشناسان گمرک تأیید می‌شود و واردکننده با ارائه برگ سبز می تواند بیجک را دریافت نموده تا نسبت به ترخیص کالای خود اقدام نماید. بیجک اثبات می ‌کند که کالایی که در انبار است متعلق به شخص تحویل گیرنده می باشد.

مشخصات پروانه سبز گمرکی

روی برگ سبز خلاصه‌ای از پرونده گمرکی کالای شما ثبت می شود که شامل نام شرکت ارسال‌کننده، شرکت وارد کننده و نام کالا، وزن کالا (وزن خالص و وزن ناخالص کالای بسته‌بندی شده) می باشد. هر کالا هنگام ورود به کشور شماره کوتاژ یا شماره قفل کردن کالا که به صورت کد است، دریافت می نمایند که روی برگ سبز نوشته می شود.

مدارک لازم برای دریافت پروانه سبز

برای اخذ پروانه سبز گمرکی، باییستی مدارک زیر به اداره گمرک تحویل داده شود

  • گواهی کشور مبدأ
  • فهرست عدل‌ بندی کالا
  • مدارک لازم جهت معرفی شرکت وارد کننده و صادرکننده
  • قبض انبار
  • فاکتور خرید کالا
  • بارنامه
  • بیمه‌ نامه کالا
  • مجوز بهداشت و استاندارد
  • گواهی بازرسی

پروانه سبز گمرکی

کلام آخر

شخص یا شرکت وارد کننده کالا با ارائه مدارک گفته شده می‌ تواند تشکیل پرونده و پروانه سبز کالا خود را دریافت نماید.

منبع

یک نظر ارسال کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

X